Aktion

Det har varit en lång dag, som vanligt under denna resan. Men vi har iallafall varit på ganska roliga ställen idag. Vi har varit på SVA, Mälarkliniken, Stig H Johansson och Eliraktionen.

Elitaktionen var roligare än väntat. Men fy fan vad dyra hästarna är. Var kanske sex st av hundra som gick under 100 000. Och detta var alltså bara ettåringar som man inte har en aning om hur de blir sedan.
Träffade massa Wångenfolk på aktionen med, kul att se några av de gamla treona också. Vi såg även Bygglovs-Matte!!! Lika snygg som alltid.


Stammisar

Har kommit på att jag ska vara ganska njkd med mitt rum ändå. De andra kan knappt vara på rummet samtidigt för det är så liten och de har ingen fri golvyta utan de måste nästan gå i väskorna hela tiden. Jag har ett ganska stort rum jämnfört med dom och vi är bara två pers som bor här. Dock flyttar Sanna in den här natten för hon hade lite smått problem med att sova med sina förra sambos.

Idag har vi gjort mycket kul. Har tittat på två underbara anläggningar (Menhammar och Stall boko) och de var verkligen underbara. Inte alla som har lärktråd som stallgolv!!! Dock var vädret lite tråkigt, regnat hela dagen...

Vi har hittat vårat stammis-ställe också. Blev pizza på grillen idag också, han som jobbade kände till och med igen oss!! Blev även lite shopping i Stockholm.

Lååång dag

Okej, varning för långt inlägg! Men jag har ganska så mycket att skriva om idag.

Dagen började med frukost klockan sex. Sen var det bara att ta plats i bussen för den långa resan mot Stockholm. Vi stannade till på fyra olika travgårdar (Volmsta gård, J-O Persson, Västerbo stuteri och Team Westholm) och det var faktiskt ganska kul att få se.
Gårdarna är väldigt stora och de hade bra träningsmöjligheter. Skulle inte tacka nej till Volmstas träningsvägar direkt. Skulle också vilja ha Westholm vattenträningsgrej. Sen kan jag plocka några hingstar från stuteriet, sen så tar jag Järvsöfaks från J-O Persson så har jag den perfeka anläggningen med bra hästar!!
Drömma kan man ju alltid göra.


Viktor som gick på Wången för två år sedan och en av Westholms hästar.


Kom fram till vandrarhemmet klockan nio och man kan verkligen säga att det är ett vandrarhem. Bo aldig på Zinkensdamm om ni ska till Stockholm iallafall. Som tur är ska man bara sova på rummet. Och i mitt rum är vi bara två, men stackars dom som är fyra ihopträngda.

Gick iallafall ut på stan, hittade ett b-ställe att äta på. Vi hade inga förväntnigar på maten överhuvudtaget, men det var billigt och vi var jättehungriga så det fick duga. Men det visade sig att det var jättebra, så det blir nog fler måltider där!!

Nu ska jag faktiskt ta och sova lite. Uppdaterar imorgon kväll någon gång när vi kommit hem från alla nya studiebesök vi ska göra.

Stockholm nästa

Har börjat förstå hur man ändrar designen på bloggen nu. Så om det ser väldigt konstigt ut någon dag så är det jag som exprimenterar lite.

Elitloppet drar vi iväg till imorgon. Eller det är inte förän till  helgen. Men under våran lååånga bussresa ner till Stockholm ska vi göra ganska många studiebesök. På stora travanläggningar förstås. Men jag tror att det kan vara väldigt kul att titta på eftersom travets anläggningar är mycket maffigare än islänningarnas.
Vi fick iallafall ett besök hos Johan Häggberg intryckt på lördagen vilket känns kul!


Ska ta med mig datorn till Stockholm och jag ska ta massor av bilder. Så ni får hänga med på bloggen ordentligt nu så ni inte missar någon intressant. Vem vet vi kanske kommer se några travhästar? Haha

Dopp i sjön!

Idag stod det i ÖP om den kära bilen. Men det stod att det var två personer. Hmm, mer än vad jag visste iallafall!

Wångendagen gick av stapeln igår, ganska lyckad dag faktiskt. Har aldrig sett så mycket bilar och folk här förut!!! Men nån gång ska väl vara den första. Gött att slippa vara parkeringsvakt i det kaoset iallafall.

Många elever fick ta sig ett första dopp igår också. Vinnarna av loppen, hästchefen och några till som följde med av bara farten. Hoppas det var ett uppfriskande dopp i våran lilla damm!

Har inte så mycket mer att säga. Börjar klockan tio med tema unghäst. Sista lektionen vi har med det nu innna vi åker till Stockholm på elitloppet! Åker på Onsdag klockan sex på morgonen för de som inte visste.



Anna är fotograf!

Farbror polisen

Jag klagat på att det aldrig händer något här. Men nu ska jag inte klaga mer!! Idag har jag sett en totalt kraschad bil, pratat med polisen, lyssnat på "consert", spelat brännboll och lite till.

Om vi börjar med bilen då. Det första man hör på morgonen när man ska upp tidigt och ta hand om hästen, det är att det ligger en kvaddad bil i Alsen. Ingen visste vem som kört, var denna någon var eller vad som egentligen hade hänt. Jag, Jennie och Sarah tog då en promenad bort till Alsen. Och jag säger bara att denne någon måste haft en otrolig tur som inte är död!!

Iallafall så kom polisen ut och gick runt på skolan i en timme innan de bestämde sig för att ha möte med alla. En ganska förståndig polis pratade med oss och sa att den som kört klarat sig oskadd men att vi måste se efter varandra bättre så att ingen kör i det tillstånd som den här personen var i. Han ville inte meddela oss att någon har dött nästa gång han kommer. Det lät klokt, eller vad man ska säga.

När lugnet hade lagt sig igen så skulle jag ner till pållen. Då är det typ en mini-consert på Wärdshuset. Så jag och Erla stod på avstånd och diggade musik. Inte min favorit kanske men det fick duga för stunden.

Ni kommer väl ihåg att jag inte skulle bli sen ikväll.
Men när jag skulle sätta mig framför TV:en för en myskväll med mig själv så skulle vi tydligen till Alsen och spela brännboll. Så det var bara byta om och hoppa in i bilen. Vi trodde att vi skulle vara jättefå men oj vad fel i hade. Hela Alsen var där, gamla som unga. Men det blev ganska trevligt, otroligt längesen jag spelade bara. Klarade till och med träffa bollen med det riktigt racket!!  Då förstår ni ju vad "duktig" jag är på brännboll. Ett extra pris borde delas ut till mig och Elin eftersom vi var de enda från Wången som vågade spela!


Dött

Det blev lite fest igår, ganska händelselös tyckte jag. Men när man vaknar på morgon och kom ut i allrummet så hade det hänt ganska hemska saker ändå.

Nu ligger alla och sover medan jag inte alls är trött efter fyra timmars sömn. Räcker lagom för mig bara jag inte är uppe för länge ikväll eftersom det är wångendagen imorgon. Då ska man vara sååå trevlig mot alla som kommer hit och man ska vara pigg och glad. Kommer nog gå galant!!

Never back down

Känns mycket bättre idag. Men det beror nog på att vi hade sol i hela två timmar!! Så jag och Jenny solade ett tag, sen så gick vi in för det såg ut att komma mycket moln. Precis när vi kommit innanför dörren så öppnade sig himlen och det öste ner regn. Väldigt konstigt väder här i norrland med tanke på att det är sol nu igen.

Har bara sett på en film idag också, känner mig nästan duktig. Vi kollade på "Never back down", den är så otroligt bra!! Är ganska grova scener i den, men den måste verkligen ses!!



 

Värdelöst

Japp, det är helt rätt ord för att vara kvar på Wången nu. Finns absolut ingenting att göra om dagarna.
Min dag idag:

* 07.30 Gå upp och fixa pållen
* Sova
* 11.30 Frukost och lunch kombinerat
* Luncha pållarna + Erla blir verkad
* TV/Dator i 4 timmar
* Middag
* Städa
* Släppa ut pållen på bete
* TV/Dator + lite fet mat
* Ta in pållen
* Gå en promenad
* TV/dator
* Och nu är det till att sova igen!

Förstår ni ens vad
värdelöst det känns att vara här nu? Tror faktiskt inte det.
Om ändå vädret varit fint så man kunde sola. Men nej då, det har ösregnat så koskiten dom har slängt ut över åkrarna luktar ännu mer. Känner mig väldigt negativ just nu, men det får man faktiskt vara ibland!!

Någon mening?

Har varit ute och gått ödesböle med Sanna och Jenny. Blivit värsta seriös med att röra på mig nu ju!! Det tråkiga är att det inte kommer hålla i sig speciellt länge om jag känner mig själv rätt..
  De andra stackarna som är kvar på wången super sig fulla i b och de som inte gör det sover nog vid det här laget. Ännu en anledning att känna sig duktig. Skriva här istället för att festa!! Ganska meningslöst inlägg, men jag kände bara för att skriva lite!!!

"Byarundan" med rusningstrafik

Min dator var beslagtagen igår. Av ingen mindre än Sanna som av någon underlig anledning bara var tvungen att gå in på msn. Hmm, undrar vad som var så viktigt där?! Haha.
Det är också anledningen tll att det inte blev något bloggande igår.

Annars var vi (jag och Sanna) ute och gick i över en timme runt Alsenberget, eller byarundan som vi fick reda på att den kallas bland alsenfolk. Men byarundan var väldigt vältrafikerad igår, har aldrig sett så många bilar här förut. Men dom åkte nog förbi oss eftersom vi var så otroligt snygga!!

Hade även med Maddes småhundar, två bitska saker som sprang runt överallt. Känner mig inte så hundvan även fast jhag har haft hund i snart sju år. Men det kanske beror att jag aldrig riktigt har interesserat mig för honom..

Nu är det lov också! Så då måste man in och handla massor med mat i den otroligt stora samhället Nälden.
 Kommer nog bli en ganska skön vecka här uppe i norr. Erla kommer nog trivas också eftersom hon kommer få gå ut på bete snart!!

Äntligen lite sol!

Idag har jag solat, solat och solat lite till. Så skönt med fint väder nu efter allt regn som varit.
Vid två vandrade jag ner till stallet och släppte ut Erla på lite bete, så nu är hon rund och fin!!!
Gick en promenad genom Alsen med Elin, sedan blev det lite mat och nu har jag precis varit ute och sprungit. Känner mig nästan lite duktig!!! Så nu är jag värd en dusch och sedan en kväll framför TV.

Fest

Som sagt blev det fest igår.
Inte världens roligaste kanske. Men det var ganska trevlig stämning, och det var riktigt drag i kanske en halvtimme. Men för min del gjorde det inte så mycket. Dansade lite, pratade med folk och grillade. Ganska lagomt med andra ord.



Island är alltid på G!!

Dvala

Wången ligger i dvala idag. Ingen som orkar göra något och tv:en har gått varm hela dagen.
Blev ju lite party igår, ganska tråkigt i början. Men efter ett tag kom vi igång och det blev riktigt lyckat!!
Tror dock inte dom andra eleverna som inte va på samma fest som oss tyckte det var så kul. För dom har fest idag också och vill ha mycket folk dit.
Så jag tänkte som såhär, att jag åker dit, är helt nykter och bara pratar lite med folk. Kan nog vara trevligt det också hoppas jag.

En tur i Alsen

Har varit en väldigt slapp dag idag!! Slutade halv elva och efter det har man bara tagit det lugnt.
Har gått en långpromenad med Nina idag igen. Vi hittade en fin plätt med gräs där vi kunde ligga och titta på den otroliga utsikten!! Vi hittade även lite snö, konstigt att den inte försvunnit än. Men förra året snöade det ju 19:e maj, så jag vet vad jag har att vänta...



Blir party ikväll föresten!!

Skönt!

Min pålle får vara kvar under sommaren!!!
Japp, fick avslag från försäkringbolaget så nu får hon gå och äta gräs under sommaren som en sista chans. Så när jag åker hem till Arvika blir antagligen Erla kvar här uppe i Norrland med alla bitch-hästar. Skönt att slippa tänka på allt tråkigt nu. Får ta det i höst istället!

Så nu får vi festa järnet ikväll brudar!!


<3

Nattvandring

Jag är för ovanlighetens skull pigg ikväll.
Så jag drog med mig Nina ut på en nattvandring. Vi gick i hela 1 ½ timme runt överallt. Skönt att bara gå och prata med henne igen. Det enda problemet är att jag fryser nu.. Är ganska kallt ute och det blåste rätt regält nere vid sjön. Men det är värt att frysa när man bara kan gå lugnt och prata av sig om allt och inget.

Imorgon är det tema grejs igen
. Kommer nog bli väldigt tråkigt även om det är bra saker att kunna! Slutar iallafall klockan tolv och då blir det ut och sola eftersom det ska bli jättefint väder!!!

Sista morgonen

Nu har jag haft min sista jourmorgon på denna terminen. Känns gött att det är över och att jag kan sova en timme längre varje morgon.
 
Åkte aldrig med på party igår heller, det bestämdes så sent vart vi skulle vara så jag orkade inte. Men jag tror dom hade ganska tråkigt där borta. För det hittas alltid på bus när dom har tråkigt, och busat hade dom gjort inatt..
Alla våra skottkärror stod uti hagarna och de andra stallens sottkärror stod i skrittmaskinen, Lyckat!!
Jag kan fasktiskt gissa vem idé det var!


Träna

Är pigg idag eftersom det inte var party igår. Inte ofta folk drar sig ur på detta stället, men nån gång ska väl vara den första. Så vi får fira Elin idag istället!!! Kommer nog bli kul,det är ju lill-lördagen och allt.

Om en halvtimme ska jag ner o träna. Berggren ska praktisera friskis och svettis-ledare åt oss. Kan nog bli både intressant och jobbigt om jag känner henne rätt!!! Får se om jag har några krafter kvar tills ikväll.


Party

Har haft tema unghäst hela dagen. Otroligt tråkigt men nyttigt att kunna!! Nu på eftermiddagen har jag kollat på Twilight igen. Har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den nu..

Ska tydligen vara party ikväll. Ska faktiskt vara med eftersom Elin fyller 18år imorgon så då måste vi ju fira henne efter tolvslaget!! Blir antagligen en ganska tung dag imorgon då eftersom jag har jour. Men vi går bara halvdag så jag kan dejta kudden på eftermiddagen.

Överkörd?

Ettersom det var så äcklig mat (oj, förlåt Elisabeth, menade mindre god mat) i Wärdshuset så bestämde sej vi i d-huset för att dra till Nälden och köpa lite pizza. Jag var jättehungrig, jag och Sarah kastade oss ur bilen när vi kom fram men Charlotte som körde tyckte inte vi skulle ha så bråtton. Så hon körde över min fot så jag skulle stå still, och still stod jag!!


Min fot kommer aldrig bli sig lik! Haha.
Fast det var mer skon det var synd om egentligen.


Klädsamt?

Japp, ännu en skoldag till ända.
Har vi gjort nåt nyttigt idag då? nää, skulle inte tro det.
Eller jo jag gjorde ett matteprov. Jippie!!!
Hmm, annars städade vi runt stallarna på idrotten, gud vilka givande lektioner vi har nuförtiden.



Dagens outfit kan vara speciell i norrland!!
Fatta vad tråkigt vi har här uppe nu..

Inte en lugn stund

Nu har min blogg blivit en deppblogg som jag sa till mig själv att den aldrig skulle bli. Men det är kanske förståligt att den blev det nu?

Idag så förlorade vi våran kamp mot molnen. Men det var skönt att bara ligga ute under täcket utan att sola också!! Hoppas på mer sol framöver. Efter att jag väl tagit mig upp till rummet igen och tänkte sova lite. Ja då ska Fredrik laga mat så brandlarmet går igång. Inte lätt att ta det lungt här inte. Efter 30min stängdes dock larmet av och jag kunde sova lite till.

 


Försöker tänka på annat

Idag har jag gjort jättemycket bara för att bli upptagen så jag kan tänka på nåt annat under några minuter.

Jag har:
Haft jour
Städat
Tvättat
Pluggat
Tränat (5km + styrketräning)

Nu ska jag hoppa in i duschen sen så ska jag äta.
Ska gå en tur med Erla så hon får äta lite grönt gräs!! <3

:'(



Du är något av det bästa jag haft, alla upplevelser med dig och allt jag lärt mig!
Du har alltid funnits där för mig och du betuder otroligt mycket!



Alla härliga stunder med dig blir bara till minnen



Kommer sakna min älskade, speciella häst och ingen ska få ta din stora plats i mitt hjärta!! <3

Kan inte sova!!

Kan verkligen inte sova nu när det är så ljust ute om natten. Somnar mer än två timmar efter att jag lag mig och vaknar sjuttielva gånger under natten, inte så kul! Nu har jag gått på jouren ochså så jag ska upp halv sex imorgon. Härligt!!! Ska göra ett ärligt försök att sova igen nu, men lärväl vana när alla kommer hem från Alsen.

Hata prov

Nu har jag gjort näst sista delen av engelska nationella prov.
Kändes sådär men jag vet att jag är kass på engelska.
Är ledig i en halvtimme innan jag ska in aulan och plågas igen. Tror jag har bosatt mig där. Har varit där halva dagen igår, är där nu och ska dit på föreläsning i eftermiddag igen. Mittt favoritställe på Wången med andra ord. Not!!

...

Allt känns bra och livet leker. Nästan iallafall!!

Tävling

Dagen har inte varit lugn!
Men den har varit ganska lyckad om man räknar bort allt regn som kom över oss. Snyggt med genomskinliga vita ridbyxor måste jag säga! Men iallafall så fick jag inga nollor av domarna. Kom däremot trea i fyrgången vilket var ganska oväntat!!
Poängen för V5: 5.0
Poängen för T8: 4.1
Trodde verkligen vi skulle hoppa av banan i tölten eftersom den enda energin pållen hade kvar gjorde han va med genom att bocka och hoppa runt. Men vi stannade kvar på banan och fick till och med poäng!!

Kom upp till rummet igen vid halv åtta, var ganska slut då måste jag säga. Men då sätter man sig i en varm bastu och länner hur kroppen kommer tillbaka efter sin frusna dvala!!
Sovdags nu som ni kanske förstår eftersom jag knappt kan hålla ögonen öppna.
Gonatt!!


Gammal bild.
 Men det är iallafall Thengill som jag tävlade.


Lättnad

Idag har jag inte gjort mycket nyttigt. Suttit på tävlingsmöte nu på morgonen, men tävlingen börjar inte förän klockan två. Nu är det bara vänta på att incheckningen öppnar så kan jag ta det lugnt ett tag till sen.

Fick en enormt bra nyhet imorse med. Inlämningen om parasiter behöver inte vara inne förän den 13:e så nu kanske jag kan hinna klart med det!!

Skriver senare hur det har gått under dagen!

Tävling imorgon

Vi i D-huset satt och diskuterade bloggar och då kom jag på att jag inte skrivit idag. Inte för att jag har nåt vettigt att skriva, men ändå.

Ingen skola imorgon för islandselever. Vi ska nämligen tävla!! Undrar hur det kommer gå, antingen kommer det gå jättebra, eller så blir jag nollad i allt eftersom Thengill som jag ska tävla har en förkärlek till att bara studsa runt när man blir pigg! Jag hoppas på det första altenativet.

Oväntad granne

Nu sitter jag på mitt rum i norrland igen. Har skett lite förändringar i det måste jag säga. Har fått en ny hylla och med den fanns det massa sågspån över mina saker på skrivbordet. Snällt av dom att fixa nya saker men de kan ju inte vara så snälla så de städar efter sig!!

Fick mig en överrasking på tåget idag också. I Kristinehamn när jag sitter och halvsover så stiger det på en ung kille. Och jag kände igen honom, det var ingen mindre än Christoffer Hiding från Idol. Inte så många som kommer ihåg honom kanske, men det gjorde jag. För att färska upp minnet på wångenfolk så kallades han Jesus förra året (döpt av Daniel). Vi satt och halvsov med musik i öronen, vågade faktiskt inte prata med han. Men jag fick iallafall höra att Kristinehamns publik var tråkiga!!!


Jesus, eller Chrisoffer Hiding som han också heter.

Sol!!!

Jag vet att jag uppdaterar sällan. Men nu är jag är hemma i Arvika så finns det så mycket annat som är roligare att göra än att sitta framför datorn. Tror ni förstår mig när det redan är 14 grader ute och klockan inte ens är tio!! Så nu tänker jag dra ut på stan en sväng sen blir det nog att ligga i solen.

Hoppas vi vinner nåt på V75 också!!

RSS 2.0