Åre!

Har inte skrivit om helgens äventur. Kan ju bara säga att resan till åre3 var nog det roligaste på hela kvällrn. Man måste nog vara ganska full för att tycka om en sådan fest! Vilket några också var! Haha

Jag satt mest i en soffa och titta på alla som höll på medans jag väntade på att få köra hem igen, nej då, riktigt så tråkigt var det inte (bara nästan).
Nästa gång drar vi till krogen istället! :D



Otippat att dessa är med på en sådan bild!! (eller inte) Haha

Fullt upp!

Idag har jag fullt upp!!
Ska ner och ha jour nu snart, ta in alla jäkla hästar. Förlåt att jag sa så men det är så drygt att springa in med 13 hästar..
Efter det rullar dagen på för fullt.
- träning
- duscha
- fixa smink och hår
- bio i Östersund
- tillbaka till Wången och byta om
- fest i Åre



Vad ska man ha för kläder tro?

Taylor Lautner!

Idag har det inte hänt så mycket. Har varit "mattant" eftersom värdshuset har haft fullt upp med julbord. Jag och de andra tjejerna får lite efterätt imorgon som tack för besväret!

Imorgon blir det först bio i Östersund, sedan drar vi till Åre på fest. Jag är nykter och agerar fyllechaffis (haha)!!



Den nya hunken i Twilight-filmerna!!

Vissa har det bättre än andra!

Har precis kommit hem efter en fillspäckad dag. Den började med att jag gick upp 05.45 för att gå ner till stallet och ha jour, sedan fixade jag Elins pålle eftersom hon antagligen har halsfluss igen som alla andra här på Wången.

Efter det blev det duschen och en timmes sömn. Kvart i elva rullade bussen till Östersund och Palmcrantzgymansiet. Fick verkligen en flashback från högstadiet när vi kom in där! Trånga korridorer, småäcklig matsal, stora plåtskåp och plasttallrikar. Fast vi hade faktiskt riktigt proslin på Kyrkeby!! (Haha)
Vi fick titta på en jazzkonsert men den höll bara på i en halvtimme som tur var!

Sedan blev det dags att testa våran vighet, cirkuskonster stod nämligen på schemat. Har gjort konster i trapets, med rep, jonglerat och cyklat lite på enhjuling. Det sistnämda gick väl inte överdrivet bra. Hade iallafall ganska så kul där, men det hade nog varit ännu bättre om vi visste att vi skulle göra detta så vi hade haft liite bättre kläder..

Sist men inte mist så blev det tacobar och bio, inte vilken bio som helst heller! New Moon!!! Om ni inte redan sett den så boka fösta möjliga biljett!!



Julen närmar sig!

Nu har man börjat fått in lite önskelistor att rätta sig efter när man handlar. Eller iallafall en, folk är inte så duktiga på att säga vad dom vill ha!!

Julen har kommit till Wången också, men vi har ingen gran i vårat hus!! Hmm, undrar vart den kan vara? På C-husets tak är ju bara en lätt gissning..
Hoppas vi får en ny snart, blir ju ingen riktig jul utan gran!

Fick även några glädjande besked gällande betyg idag. Hoppas det fortsätter så!!

Sliten men det är skönt

Känner mig ganska trött och sliten nu. Men har precis tränat så det kanske inte är så konstigt. Känner mig faktiskt piggare om dagarna nu när jag börjat träna!

Gick på jouren idag med (suck) så nu ska jag springa ner och kvällsfodra 20 hästar. Får se om jag överlever min skräck för mörker!

Isak

Har varit ute och ridit en tur på Isak, trodde jag skulle få en liten jobbig tur med tanke på att han inte har blivit riden på två veckor. Men han skötte sig galant tills vi kom till travbacken. Då hade varken jag eller Becca någon broms längre, konstigt hur det där fungerar.. :P Haha

Det är snö häruppe nu också, men den töar nog snart bort. Bara massa äckligt slask!!


Trötter

Kanske ska slänga in ett inlägg såhär på småtimmarna, eller hur man nu säger.

Har haft en helt okej kväll här i skogen. Först en promenad med massor av samtalsämen, sen blev det idol (tack och lov åkte inte Erik ut!!) och mitt i idol så drog vi ner till kårhuset där vi fick lite fika av Karin. Inte ofta man ser så mycket folk i det huset måste jag säga!

Enda negativa denna kväll var att skräckfilmen vi skulle se ville inte fungera så vi fick titta på serien flashforward istället som förövrig är väldigt bra!

"Sanna hälsar att hon vill ha vinkväll med paradise hotel imorgon ;)"

En tur i skogen

Nu ska mörkrädda Stina och Becca ut och gå i skogen. Det kan ju bli intressant med tanke på hur mörkt det är ute. Vi är kanske inte så kloka men det blir nog bra, hoppas jag..

Sen blir det Idol, Kom igen Erik och Tove

Powerwalk

Nu har jag varit duktig och tagit en powerwalk med Jennie och Becca. Så nu förtjänar jag faktiskt lite godis!! ;)


Lektion för Vignir



Den här lilla krabaten har jag nu ridit två lektioner för Vignir Jonason. Det är verkligen ett lyft för skolan att ha honom här. För livet på Wången är ganska värdelöst just nu, nästan inga lektioner, lite konstiga lärare och vääääldigt lerigt. Kolla bara på hur hästen ser ut, tror han satsar på att bli musblack istället för isabell.

Ska för övrigt tävla Thengill i femgång till våren. Gäller bara att vi får till passen ordentligt!

Vignir

Vignir är på Wången denna veckan och instruerar oss elever. Han ska även ha en unghästklinic som vi ska vara delaktiga i. Detta är mycket efterlängtat och det ska bli skönt att få rida för en väldigt bra instruktör igen!!

Han har dock busat lite så han är lite skadad. Kan ju säga att det är inte bara ungdomar som kraschar med mopeder..

Paradise hotel!

Programmet är egentligen hemskt och deltagarna gör bort sig totalt. Men det är så underhållande att titta på!! Man kan inte annat än skratta och förvånas över hur vissa beter sig. I första programmet dessutom.

Kolla in det på:
Måndagar och Söndagar kl 22.00
Onsdagar och Torsdagar kl 21.00
Lördagar kl 22.00

Tv 6

14.15

"Din personliga styrka prövas som aldrig förr, men lyckligtvis vet du också vart du är på väg. Fatta inga beslut om ekonomiska angelägenheter idag."

Dagens horoskop stämmer ganska bra, dagarna flyter på som vanligt och det händer aldrig nåt nytt. Allas personliga styrka prövas nog här uppe just nu!

My bloody valentine

Idag har varit en slapp dag på många sätt. Enda nyttiga jag gjort är att träna 40 minuter. Annars har dagen bestått av mycket sömn, filmtittande och pizza (hembakad). Vi tittade på skräckfilmen My bloody valentine. En av det bästa skräckisarna jag sett faktiskt.



Vi såg den dock inte i 3D-format. Bara lite efter att vi sett klart den en gång...

Kladdkaka!!

Efter en halvtimmes fjäskande från oss islandstreor så fick vi en hel kladdkaka av kocken Anders igår. Han orkade tillslut inte lyssna på oss längre och sa att han skulle baka bullar med knäck i och bjuda oss på idag. Vi kan nog vara lite tjatiga ibland, haha!
Men man tar ju de chanser man får!

På kvällen blev det fest i Alsen, riktigt trevlig kväll måste jag säga, men trevligast när vi kom hem och åt ännu mer kladdkaka. ;)

Kände att jag behövde träna efter allt detta ätande så jag har tillbringat 40min i gymmet idag och det känns faktiskt riktigt bra!


Kallt!

Har äntligen börjat tina upp efter nån timme uti kylan. Är inte lite kallt nu asså, undrar hur jag ska överleva vintern. Men så säger man ju iof varje år!

Har ridit tre hästar idag, gick väl inte sådär jättebra med de två första, men det var skönt att få rida en riktig "klocka" på slutet!!

Motivation

Vi fick i uppgift av Jennie att leta upp en bild som gör oss motiverade att träna mer och förbättra oss. Såhär ska jag alltså se ut till sommaren (med lite andra kläder kanske):



Helst vara lika brun oxå!!

Fystest

Nu är det som så att Jennie har som projekarbete att träna upp fyra personer under detta året. Och nu har två personer ur hennes träningsgrupp hoppat av. Så nu ska ja vara med istället, inte för att jag har någon större motivation för det men det kan ju vara bra för kroppen kanske.?

Vi ska iallafall träna tre gånger i veckan med början idag. Inte vilken början som helst heller. Vi ska ha Fystest!!! *suck* Kanske skriver mer ikväll om jag överlever. Haha

Allt mellan himmel och jord

Sitter nu på rummet och pluggar det sista inför provet om foderstater. Trodde inte att det skulle vara sånt krångel att räkna ut för hand. Igår fick vi öva på en påhittad häst. Såhär såg hon ut:

Sto
Islandshäst
Väger 300kg
30 månader gammal
Dräktig i 10:e månaden
Red fyra gånger i veckan
Skritt 20 min/ridpass
Trav/tölt/galopp/pass: 45 min/ridpass

Kändes inte så realistiskt men jag o Elin klarade iallafall räkna ut foderdtat till den. Tog över en timme bara!

Har haft hovvård med ny lärare, verkade lite hovar och det gick ganska så bra för att vara fösta gången. Kommer nog klara oss utan Daniel som lärare. Jonas som vi har nu är nåågra storlekar större i muskler, bara några!!

22.30

Nu är klockan sent, eller egentligen inte men jag fryser och är dödstrött som alla andra här uppe. Måste vara nåt i vattnet!! Haha

Har förhör på oregelbudna verb på engenskan imorgon, kommer ju gå lysande eftersom jag glömde papprena i skolan och jag har ju såå lätt för engelska. Grov sarkasm för dom som inte forstod det!

Har även foderstatsprov på Onsdag, men det får vi iallafall öva på under matten imorgon, så snäll så våran lilla matte-Mats.
Har väl inte så mycket mer att skriva för tillfället mer än att det är äckligt kallt ute och jag kommer frysa ihjäl när jag går ut imorgon. Så Gonatt!

Hata Krokom!!

Mmm, jag och Elin skulle in till Krokom nu efter skolan. Jag skulle hämta ut mitt körkort och Elin skulle hämta ut mediciner på apoteket. Alla normala ställen stänger ju vid sextiden så vi åkte ifrån Wången strax före fem för att ha gott om tid på oss (tar ca 25 min till Krokom)!!

Men när vi åkte så var det så otroligt mycket dimma så vi såg inte mer än 10 meter framför oss, det ledde till att vi fick köra i 60km/h hela vägen. Kom till posten 17.32 och ser hon som jobbar stå utanför och dom stängde tydligen halv sex.

Vi blev liiite irreterade och åkte då vidare till apoteket som var helt mörkt. Jo dom stängde också halv sex, det gjorde dom inte för två veckor sedan när Elin var där senast!
Ganska misslyckad resa men vi fick iallafall clementiner och en chokladkaka var på ica som inte stängde förän åtta!!

Wohoo, en normal affär i norrland!

Tråkig dag

Idag händer det inte mycket kul. Måste tvätta, städa och plugga..
Men känns ändå ganska bra nu, har haft några dagar med bra humör och det snöar inte längre. Nästan all snö har töat bort!! YES!

Handlade lite saker på stan igår, mest basic-plagg och smink. Men det behövs ju det med.
Nu ska jag springa ner och byta tvätt i maskinerna. See you later!



Våren är den härligaste årstiden häruppe. Vill ha nu!!

Omgjort

Försöker göra om lite här på bloggen, men nu har jag suttit i en timme och försökt så nu ger jag upp för ett tag. Kan ju inte ändra färgen inne på kommentarerna. Ingen aning om hur jag gjorde sist!

Nu blir det duschen, sen idol och möjligtvis fest om jag orkar.

Slapp skola

Som ni säkert redan vet så var jag ledig i stort sett hela dagen igår.

Idag: Titta på när mina klasskamrater när dom hade stallround (ni kanske kan lista ut varför jag inte var med..) sen fick vi instuderingsfrågor på samhällen för hon skulle iväg och då slutade vi. Klockan 9 alltså, gå i skolan en halvtimme, vet inte om man ska skratta eller gråta. Förmodligen skratta men det blir nog inte lika kul om man ska söka vidare efter gymnasiet.

Har iallafall pluggat lite nu, eller i en kvart! Får hoppas jag orkar göra nåt mer snart. Är lite smått irriterad på lite saker..

Studentkryssning!!

Nu är det bokat!
Vi i islandsgänget drar på studentkryssning den 6:e mars.
Båten heter M/S Silja Galaxy och det kommer vara 2300 studenter ombord.
Kan inte bli annat än kul!!!



Snö!

Sitter i datasalen och har precis svarat på en enkät som alla wångens elever ska svara på. Det står att det är anonymt men du måste ändå skriva i vilken klass du går i, kön, vilken profil du går, vilket hus du bor i och vilken mentor du har. Känns ju inte alls som de kan lista ut vem som svarat på frågorna..

Annars så har vi en slapp dag. Ska bara rida en häst så är jag ledig resten av dagen, ganska soft måste jag säga! 

Lite kallt ute och nu ligger det några cm snö här på Wången. Vi har redan halkat en massa och vintern har precis börjat. Blir nog många fina blåmärken innan detta är slut.

Blogghumör

Vet inte riktigt varför men jag har fått tillbaka lite blogglust. Kanske inte de muntraste inläggen i min bloggs historia, men det får vi ta och ändra på nu.

Har ett I-landsproblem. Har precis duschat och är jättetrött, men det går ju inte lägga sig med blött hår för då står det åt alla håll när man vaknar och då måste man platta det = Det tar längre tid på morgonen. Så jag kom på den otroligt smarta idén att sova med flätor! Hoppas verkligen det fungerar för nu ramlar jag i sängen.

Gonatt!



Känner mig som en liten flicka igen xD

Gossip Girl

Är vi nördar här på Wången eller är vi nördar? Har sett tio avsnitt av Gossip girl (säsong 2) på tre fyra dagar. Men det finns så lite att göra häruppe nu så det är ett bra sätt att fördriva tiden. Vi har ingen svensk text på den heller så vi pluggar ju faktiskt lite engelska!!

Nu har de gjort om planerna för fredagen. Nu ska ettorna få åka på konsert istället för oss, lite småtaskigt tycker jag. Men vi skulle tydligen få göra något annat i slutet av november. Kan ju bli intressant att se vad det blir, säkert någon konstutställning eller nåt annat "roligt"....

Ska rida skolhäst imorgon iallafall, skönt att komma igång igen och inte behöva tänka så mycket!

Nya tag

Nu är det bar följa med strömmen ett tag och försöka att inte tänka för mycket på det som hänt.
Ska ner till skolan snart, stannade hemma nu på förmiddagen men kan ju inte sitta på rummet och ruttna, det är ju liksom inte jag!
På fredag ska vi på konsert inne i Östersund (Karl Martindal tror jag han hette) med skolan. Kan ju bli roligt att göra något annat för en gångs skull. Sen blir det stadsresa på lördag, då måste man ju börja handla alla julklapparna...



Nu måste bara Sóti bli frisk också!! <3

Minne



Ni fattar inte hur hemskt det är att behöva gå med hästen dit den ska avlivas, se den en sista gång och sedan höra skottet som avlossas.
Efteråt så måste man skriva på en massa papper och man får tillbaka en blodig grimma. Inte konstigt man bryter ihop efter en sån sak.

Men skönt att det är över och jag tror Erla får det jättebra i himlen!!

Måste säga att jag har endel underbara vänner här uppe i norr! <3 Tack för stödet!

R.I.P Erla från Märtha











RSS 2.0