21.46

Imorgon får Hamdir besök av en kiropraktor, det kan vara bra för han, särskilt efter våran kullerbytta i snön förra veckan..
Förhoppningsvis så bli han bättre och inte lika oliksidig som han har varit nu. Då kanske vi kan börja jobba på tölten ordentligt och vara redo när tävlingarna kommer. Inte för att jag har några förväntningar, är glad bara vi stannar på banan, skit samma om vi töltar rent eller inte.
Funderar på om jag ska sova snart kanske. Såg herrarnas femmil förut och vi tog hem
ännu ett brons. Synd bara att den är så seg att titta på, den fungerar ungefär som
sömntabletter..

Piggare än väntat

Imorse kändes det som att jag inte skulle må bra när jag gick upp. Men när jag väl kommit på benen så va jag riktigt pigg (!!) och kände inte av gårdagen alls, förutom en hes röst. 

Säkrade dock piggheten med någon timmes extra sömn nu på förmiddagen. Så gött!!
Har världens träningsvärk i benen sedan jag gymmade igår. Faktiskt riktigt skönt att känna
den faktiskt härliga smärtan.
Hamdir får vila idag, antar att han också har lite träningsvärk efter snöpulsandet igår. Kan
ju tillägga att tölten går framåt med. Han kunde till och med tölta igår när vi red i sällskap
med en annan häst!


Skoter

Var lääängesen man åkte skoter. Men nu hände det igen!
Jag och Kajsa bestämde oss att gå tidigt ifrån festen som ägde rum i Alsen. Vi hann inte mer än till bygdegården (ca 100m från festen) innan vi fick syn på två skotrar. Jag kom då på den smarta iden att lifta och tro det eller ej men vi fick åka skoter till Wången. Killarna som körde var tydligen från Stockholm och hade hyrt en stuga med skotrar. Vilken tur man kan ha ibland!!
Är lite smått påverkad men hoppas det går bra ändå. Har trots allt festat sedan klockan sex.
Gonatt!!

Taggad

Nu är jag faktiskt ganska partysugen. Verkar som det kommer bli väldigt mycket folk, jobbigt att det är en liten etta vi ska vara i bara.. Men det bliver nog kul!!
Vi åker om 40 minuter. Häng på vettja!;)

Snöpulsare

Har varit perfekt ridväder idag. Inte för varmt och inte för kallt, helt enkelt perfekt. Jag och Sanna stack ut och red. Det blev lite snöpulsande också. Kan ju tillägga att det är ganska mycket snö här uppe nu.

Ikväll blir det party, men vet inte om jag ska dricka så mycket. Tror det blir ganska mycket sånt nästa helg på kryssningen.. ;D


Snöbad!

Åkte av Hamdir för första gången idag!! Eller vi gjorde en kullerbytta ner i ett dike i full galopp, inte för att jag kan förstå vart han fick den idén ifrån men det är väl lite så med unghästar..
Är iaf tillbaka på Wången nu och upptäcker att hela Hamdirs box ser rent ut sagt förjävlig ut så jag ställde in han i en annan och får fixa iordning hans riktiga box imorgon, blir så trött på allt ibland!
Vårat fina märke i snön!

sista dagen

Är sista dagen på praktiken idag och då är solen framme och det är bara 18 minusgrader. Eller bara och bara, men det är i alla fall varmare än vad det varit. Ska snart sticka ut och rida Hamdir en stund. Vi får väl ta det lite lugnt pga kylan  men måste verkligen rida honom. Annars är risken överhängande att han exploderar i transporten påväg till Wången ikväll..

Ska bli riktigt skönt med två veckors lov nu och kanske, kanske komma igång med skolarbetet veckan som kommer.

Östersund

Har inte hänt så otroligt mycket här. Har ju varit -30 i två dagar så man har mest suttit inomhus och kollat på OS-repriser om och om igen.
Är lite deprimerad bara. Missar världens fest i Östersund idag, det är ju 100dagars där idag (hundra dagar till studenten).
Var inne i Östersund idag och shoppade lite, blev bland annat ett par skor till studentkryssningen (!!), som vi åker på om drygt en vecka.
Imorgon är det min sista dag här på praktiken och då blir det nog ganska många hästar att rida eftersom det ska bli varmare. Eller varmt och varmt, det ska bli mellan 10-15 minusgrader under dagen.

Onödigt kallt!

Man vaknade till -30 grader imorse!!!! Men nu har solen värmt upp snöbollen lite så nu har vi faktiskt "bara" -22. Som tur är delar Berit min tanke om att man inte ska rida när det är så kallt. Idag har man alltså bara gjort det nödvändigaste utomhus och resten av tiden har man suttit inne i värmen.

Hamdir har vilat hela helgen och han har börjat bli lite odräglig så han fick springa av sig lite lugnt i longervolten medans jag stod i mitten med en halsduk i hela ansiktet och frös. Såg nog inte ut som jag var född i Sverige om man säger så.

LÄNGTAR EFTER SOMMAREN!!!


Freezing

Fatta vad nyttig jag är, alla hälsobloggare släng er i väggen för här kommer Stina som är ute i friska(!!) luften i 10 timmar. Dock var det inte det skönaste jag har gjort i mitt liv.
Blåst och -20 grader är inte det trevligaste vädret kan jag meddela. Men jag och Ernir tog i alla fall hem en tredje plats och det är jag väldigt nöjd med. Han gick skitbra på framridningen men sen så fick vi rida först i ledet på banan och då försvann våran energi litegrand.

Sovdags

Idag har det inte varit kul att ha praktik! Svinkallt och snålblåst eller iaf 4m/s. Känns väldigt kallt och man förfryser ansiktet. Har orkat rida Ernir och Muli, longerade också Hamdir innan jag tog skydd i värmen.

Ska sova nu snart tror jag. Ska ut i stallet klockan sex imorgon och fodra hästarna sen äta frukost och iväg till Dille (det ska vara -20 grader och blåsa 7m/s imorgon så får hoppas att jag överlever!!).
Vi får pizza om vi kommer hem med blågula rosetter imorgon så vi får hoppas på att vi inte klassar upp oss för då har vi inte en chans till det!

nervös?

Sitter ensam i mitt lilla hus i Aspås och tittar på OS. En och annan godis slinker ner också eftersom jag inte har så mycket att göra och då äter man istället.
Är faktiskt lite nervös inför Lördagen (jag som aldrig brukar vara det) eftersom jag tydligen blir uppklassad om jag får över fem poäng. Sköter sig Ernir så är det troligt att jag får det och då måste jag ju tävla mot dom duktiga, typ Sanna, jag kommer ju dö!!
Men det behöver ju inte bli så, igår när det gick som bäst så dök vi ju ner i ett dike och höll på att gå omkull. Det kan alltså gå hur som helst till helgen. Önska mig lycka till och be en bön för oss! ;)

Tävling

Då ska man tydligen tävla på Lördag. Det är Dilles vintertölt som går av stapeln och jag ska tävla en av Berits hästar, Ernir.
Nu MÅSTE ni hålla tummarna för oss, kan ju tillägga att jag bara ridit hästen fyra gånger, men det ska väl kunna gå bra. 


Guld!

Så skönt att det blev ett guld i OS tillslut. Är lite efter med detta inlägget men det får väl vara hänt.

Har varit lite kallare ute idag och jag längtar bara mer och mer efter sommaren. Men det går nog ganska fort nu hoppas jag!
  Hamdir är sned i korset också. Så det blir att leta upp en kiropraktor och fixa till det problemet så fort som möjligt.

Skidåkare..

Det finns mycket konstigt att titta på när man är ute och går. I Norrland är det inte konstigt om man träffar på både skotrar och hundspann. Men det konstigaste enligt Hamdir var ju skidåkarna!! Livsfarliga ju.
Nu kopplar jag av igen och snart blir det skidskytte för hela slanten!

Melodifestivalen

Tittade på melodifestivalen igår. Blev faktiskt positivt överraskad  av bidragen. Eller inte av alla men det var fler bra med denna gång. Tyckte helt klart att det var rätt låtar som gick till final och hoppas på att det blir lika bra nästa vecka.
Ska ut och promenera med Hamdir nu snart. Måste ju hålla igång på nåt sätt nu när man inte har något gym!
Jag skriver inte så intressanta saker i nuläget men det beror på att större delen av dagarna ligger jag i soffan och kolla på tv.

Here we go again

Nu fick jag lite blogghumör tillbaka.
Är jättefint väder här uppe i snöbollen och det betyder att jag ska rida ut på Hamdir snart. Minus 6 grader och klarblå himmel, man känner till och med att solen värmer lite. Kan ju alltid hoppas på att det går mot vår snart!

Vet inte om det blir Wången om en vecka eller om två. Ska ringa våran rektor på Måndag och fråga om jag kan komma tillbaka tidigare och plugga istället. Största anledningarna till det är att jag har mycket att göra i skolan och det finns väldigt lite att göra här.

Bloggtorka

Har bloggtorka så det skriker om det!
Hoppas det blir bättre. Titta in om några dagar igen.

Igång igen

Idag har vi faktiskt haft ganska mycket att göra. Jag och Hanna har motionerat åtta hästar, det är i alla fall mycket för att vara här!
  Ska försöka orka rida Hamdir sen också men är ganska sliten efter sjukan.

Är ganska irriterad på vår så kallade elitskola också. Ingen har fått ut praktikpenagarna än och de ska man ju ha innan så man har en chans att betala praktikplatsen för boende och stallplats. Men så långt tänker nog inte våran "kära" ledning. 

Längtar efter våran studentkryssning också bara så ni vet! :)


Usch, fy och blä

"Jag vill inte spy utan mamma! Ingen som håller undan håret och pratar lugnande med mig medan paniken kommer och tårarna svämmar över i takt med magens pumpande."
Ungefär så tänkte jag imorse. Men som tur är så bor jag hos snälla människor som fixar små, små måltider till mig och köper cola att dricka.
Mår mycket bättre nu men blir trött för ingenting. Hoppas det blir bättre till imorgon för jag måste rida Hamdir och ska gärna hinna med några av Berits hästar också.
Lite mycket information kanske men man ska ju skriva om sitt liv. Jag är magsjuk för dom som inte förstod det.

Hos Berit

Ändrade tillbaka designen igen (tryck F5 om du inte ser det) tills jag har bestämt hur den ska se ut. Blev så svårt att se texten som det var nu. 

Nu har jag ju lite att skriva eftersom jag varit hos Berit i två dagar. Började lasta hästarna igår vid tolvtiden. Annas pålle tog nästan en halvtimme att lasta men Hamdir (kingen) gick på direkt.
Vi hann bara nedför Wångens backe innan vi upptäckte att ett hjul på transporten var tomt på luft!! Fick lite smått panik, ville ju inte direkt krångla med hästarna nåt mer.
Men kära Krister (vaktmästare) kom ner med traktorn och pumpade upp hjulet år oss. Sen så fick vi pumpa igen i Krokom.
Anlände till Berit vid halv två och fick då reda på att en av hennes ungar hade kräksjukan ("jättekul"). Men jag har som tur är inte blivit smittad än.
Hamdir har fått en ny hagkompis och de verkar komma ganska så bra överens! Skriver mer imorgon, ska försöka hålla det löftet i alla fall!

Omgörning

Imorgon åker jag till Berit på praktik. Jag tar med mig hästen och jag kommer vara fast utanför Krokom i tre veckor.
Som ni kanske ser (iaf om ni trycker på F5) så håller jag på att göra om lite på bloggen. Texten syns dåligt nu, jag vet, men jag ska ändra på det när jag är lite piggare. Nu ska jag bara sova och ladda inför en lektion för Sara imorgon. Jag och Hanmdir ska få kämpa lite mer med traven!

Love ya!

Älskar verkligen min häst!
Efter bara en halvtimmes lektion för Vignir så töltar han som en klocka (okej, det kanske var att ta i) och han lär sig så otroligt fort. Var inte många dagar sen han inte ens kunde följa fyrkantsspåret utan att börja gena och ha sig.
Fick mycket positiv kritik om honom och nu är det bestämt två tävlingar jag ska starta i (v5 är grenen), det blir först en tävling den 25:e april, sen blir det Idjas tävling den 8:e maj tror jag det var.
Han ser ut att ha väääldigt konstig extriör på denna bild.. :P

Avesta gangsters!

Helgen i Norberg var helt okej. Avesta får ett ganska bra "krogbetyg" av mig och man träffade mycket roligt och mindre roligt folk där. Krogen stängde dock redan klockan ett, men vi kom i säng vid sju på morgonen. Hmm vad gjorde vi egentligen?
Sitter nu på mitt rum uppe i Norrland. Har inte hänt speciellt mycket här mer att vi har ännu mera plugg denna veckan.
Min häst börjar tölta så smått också! Och det blir nog inte sämre med en lektion för Vignir imorgon.
En av de få bilder som togs. Är dom inte snygga? ;)

RSS 2.0