Försenat

Jag skulle ha skrivit i lördags, men det orkade jag inte, sen dess har jag helt enkelt inte haft tid.

Tävlingen:
Sóti skötte sig jättebra, med tanke på att jag bara har ridit han ett fåtal gånger sedan jag kom hem från Östersund. Fick iallafall poängen 5.0 och gick vidare till A-final. Sedan red jag tölten, men med 30 graders värme så gick det åt helvete rent ut sagt och han dog totalt. Så då gick jag och strök fyrgångsfinalen och åkte hem med pållen. Man ska inte klaga på att det är varmt med det är faktiskt för varmt att tävla nu.

I helgen så har jag varit i högerud och sålt öl och mat under en "hotland rodders" fest. Sen så har jag ägnat helgen åt sol och bad!

sista timmen

Nu håller min avdelning på att stänga ner för helgen. Alla utom jag slutar klockan två så jag får helt enkelt klara mig själv tills klockan tre. Kan ju bli intressant med tanke på att jag ska packa stora saker som väger runt 40kg. Men jag har en timme på mig så det ska nog funka tillslut.

Tog mitt första dopp i sjön igår, det var iskallt!!!

Är på jobbet

Nu har jag jobbat i två dagar. Slutar nu klockan fyra men det finns inte så mycket att göra. Jobbar i "packen" och får se till att alla saker kommer till rätt person och självklart packa in alla saker, även de på 2 meter och väger 500kg.. Men jag överlever, har mer motivation än vissa andra iallafall!!

Om ni inte redan har förstått det så har jag tröttnat på att blogga. Men något inlägg då och då ska det väl kunna bli. Komemr antagligen bli ett längre inlägg efter tävlingen på lördag.

Midsommar

Jag tror bestämt att norrlands väder har kommit hit till Arvika. Ena studen full sol och det går knappt vara ute för det är så varmt, sen börjar det helt plötsligt regna och det blir jättekallt. Brrr!

Firade iallafall midsommar igår, var jättekul med grillning/förfest hos Sandra sen drog vi in till stan på en fest och där träffade vi en massa folk som jag inte sett på hur länge som helst! Blev en lyckad kväll även om det var lite tråkigt vädet!

Ska ut till Wagge senare och titta på fölisar. Nu har det kommit två till så det skuttar runt fyra föl i hagen. Bara en kvar! Helgen blir annars ganska slapp, ska ladda batterierna nu för en intensiv jobbvecka på Swegon.

Internet är tillbaka!!

Anledningen till att jag inte bloggat på ett litet tag är att våra kära grannar körde av telefonledningen med sina traktorer. Så både hemtelefonen och internet har varit dött i två dygn...

Har iallafall hunnit med riskhanteringskurs , den gjorde jag igår. Måste säga att jag har hört det där minst hundra gånger redan. Ska det verkligen kosta 950kr bara för att få höra exakt samma ord som man hör i skolan minst en gång om året? Snart kommer inte folk ha råd med att ta körkort överhuvudtaget om det ska fortsätta såhär.

Var ute på ett av mina sommajobb (Wagge stuteri) och kollade runt lite extra. Herrgård, fyrhjuling, ridning, egen badplats - känner att detta jobbet blir nog perfekt för mig!!

Träffade även Sandra igår, det är nog henne jag umgås mest med nu när jag är hemma!! Hon har nästan tagit sig ur sitt "wow-beroende" också. Så nu fungerar hon ju som en vanlig människa!!;)

Idag då så har jag solat, japp det har faktiskt varit jättefint väder idag så nu är jag ganska brun igen! Sen så red jag Hamdir och lite sóti. Hamdir gick jättebra och går nu i bra form i både skritt och trav, han tar även några töltsteg om jag ber honom och han är helt ren vilket jag är väldigt glad för!!

Och nu så har jag precis kommit hem från min fösta teorilektion inför körkortet och bokat in min första körlektion så se upp på fredag runt klockan 12!!!!


Don't drink and drive

Imorgon ska jag upp tidigt, eller jag ska vara på Rudolfsons trafikskola klockan nio. Det är första steget mot mitt körkort och det är skönt att få denna riskhantering 1 kurs avklarad. På onsdag ska jag börja ta teorilektionerna, två gånger senare än de andra som går den, men jag får väl försöka vara lite duktig och lyssna ordentligt.

Det verkar inte bli någon sommar heller, så då fixar vi en egen sommarkänsla!!!


15.25

Idag tar jag det bara lungt. Eller jag var nere på stan förut och tog min sista gardacil-spruta så nu slipper jag den skiten framöver hoppas jag om dom inte kommer på att man måste ta någon mer om några år. Men det hoppas vi inte!!

Lagade till och med mat själv idag, fiskpinnar och potatis, värsta höjdarmaten!! Eller kanske inte,men det gick bättre nu än när vi gjorde det på Wången. Det blev bara liiite misslyckat då kanske.

Ska vandra en tur med vovven nu, sen så ska jag rida Hamdir en sväng. Kul att han är igång nu igen. Men han är ju en äkta unghäst att rida iallafall!!! Är nog bara en tidsfråga innan jag flyger.

Unghäst?

Nu sitter jag här igen. Inte för att jag sitter vid datorn överdrivet mycket nu men det känns ändå så. Har iallafall firat Carros student sen sist jag skrev. Skönt för henne att skolan är över nu!!

Idag har jag varit ute på travbanan med Soti och tränat lite på den nybyggda ovalen. Det kommer nog gå galant på tävlingen, hmm om han inte beter sig som en unghäst, "kan ingenting, hör ingenting och allt annat är intressant eller livsfarligt". Men det blir väl så när han bara fått leka skogsmulle medans jag har varit hemmifrån.

Regn, regn och åter regn

Nu han man känt på hur det är att vara hemma igen då! Festerna är antingen tråkiga och om de inte skulle vara det så kommer farbror polisen. Då får man dra ut på stan istället. Vilket jag gjort två dagar irad nu.

Har precis kommit hem från en väldigt blöt kväll på stan. Kul att träffa kompisar men var väl inte överdrivet mycket folk ute. Suger att inte komma in på krogen!! Måste bara säga att jag tycker väldigt synd om alla studenter som var påväg hem nu i sina långa fina balklänningar och regnet bara öser ner över dom. Kan inte vara speciellt kul, hoppas helt enkelt på bättre väder nästa år när det är min tur!!

Vad men kan jag berätta? Var i Carlottenberg idag också, hittade faktiskt lite saker där!!!

Blev inte en så bra och sammanhängande text kanske, men nu ska jag sova så jag är utvilad till ne förhoppningsvis ganska rolig dag imorgon!!

Utgång?

Sitter hemma idag, får se om jag ska ner på stan en sväng igen för att fixa lite till saker. Till exempel teorikurs för körkortet (hjälp). Förhoppningsvis kommer det gå bra och jag har körkortet någon gång i höst. Lite svårt att ta körkort när man bor 65 mil hemmifrån större delen av året. Men det löser sig säkert på något vis!!

Ikväll så kanske man ska dra ut och träffa lite folk. Beror lite på om vädret är bra, för jag tänker inte bli mer förkyld än jag redan är!! Sen så känner jag inte så stort behov av att festa nu om jag ska vara helt ärlig. Skönt att bara ta det lungt och känna att krafterna kommer tillbaka. Gud vad tråkig jag lät där, men så är det iallafall.

Saknar min lilla "ängel" som är i norrland!


Mobiler..

Har tillbringat dagen på stan igen. Först tillsammans med Carro sen så mötte jag upp mamma efter att hon slutat för att titta ut en ny mobil till henne. Efter många om och men så bestämde hon sig för en samsung L700. Problemet var bara att den inte fanns kvar i den färgen hon ville ha (lila). Så det blev en liten besvikelse!!
 Men då kollade vi runt på en massa sprisar istället, jättekul...
 Sen så kom vi på att det fanns en affär till som säljer mobiler. Vi drog dit, en ung nervös kille kom och hjälpte oss, han hade till och med mobilen i lila. Så nu sitter hon och försöker lära sig sin nya mobil, medan pappa försöker få tyst på henne eftersom fotbollen håller på för fullt, Sverige-Malta.
  Jag flydde upp till datorn, en helt vanlig kväll hos familjen Gustafsson.


                                                Mammas lila mobil

Dålig

Ok, jag vet att jag är dålig på att skriva nu när jag är hemma. Men känner att jag har roligare saker att göra.. Sen så har jag inte fixat iordning min dator efter flytten till Arvika så jag får ta pappas dator, vilket inte känns lika kul.

Men det är iallafall väldigt skönt att vara i Arvika igen, men livet är precis som vanligt. Var ute på stan förut och man träffade på massa folk, finns ju inget annat vettigt att hitta på än att gå runt på stan. Om det nu är någat att hitta på? Men jag tycker faktiskt om våran lilla stad.

Lite tråkigt att vara sjuk, men nu är jag på bättringsvägen och har faktiskt ridit igång Hamdir igen. Tog sina fösta töltsteg idag. Kanoners!! Annars går Sóti som en klocka (hmm) så nu är det bara att tävla den 27:e. Hoppas att han visar att han är en gamal och trygg häst, vilket han inte brukar visa.

Saknar redan Wångenfolket lite!


Hemma!!

Igår var jag riktigt duktig. Körde 60 mil, från Östersund till Arvika. Trodde aldrig jag skulle klara och orka det, men det gick som en dans.

Nu när jag är hemma så säger min kropp ifrån. Har blivit sjuk, men det är inte så konstigt med tanke på vad lite jag har sovit denna veckan. Bara jag är frisk till helgen så är jag nöjd!!!

Har faktiskt orkat med att kolla på Idjas ovalbana, den såg riktigt fin ut så det var bara hem till datorn och lösa in träningsavgift. Måste ju träna den gamle mannen inför tävlingen den 27:e!!


Sommarlov!!!



Kommer sakna er nåt enormt mycket!!!!

Lycka till i livet!!

Stekare!!

Wångens egna stekare!!


Snygg i Carros jacka och glasögon!!!

Pappa kommer upp imorgon, då blir det till att packa ihop hela rummet och säga hejdå till Erla. :(
Kommer sakna min alldeles egna lilla bitch!!

Vart är vattnet?

Nu är jag på dåligt humör!! Alltså ska jag klaga lite, på till exempel Wångens vattenledningar. Det finns inget vatten på området. Märkte det när jag hade borstat tänderna och skulle skölja munnen, fan vilken chock. Tur att man hade lite vatten på flaska säger jag bara.

Så nu kommer kvällens party bli sent eftersom ingen kan duscha, sista partyt innan sommarlov!!! Kommer sakna ganska många ur trean, många fler än vad jag gjorde förra året iallafall!!

Lägger upp bilder från gårdagen medan jag väntar på vatten.



Trött?

Blev ett riktigt lyckat party igår!! Inga skandaler men ändå ganska bra drag. En typisk wången-fest med andra ord.
Morgon blev dock inte som jag planerade. Är andra gången i mitt liv som jag försover mig!!!!  Eller jag gick upp rätt tid och skulle äta frukost, men jag var inte hungrig så jag la mig på sängen och vilade lite innan jag skulle gå ner. Då råkade jag somna och missade också provet.. Men Sara var snäll så jag fick göra det när jag väl kom ner, en timme senare än planerat.

Slänger in lite kort senare eftersom jag sitter i skolans datasal nu.

Glädjedödare

Japp, detta skulle ju vara party-veckan nummer ett eftersom treornas student och min skolavslutning är på fredag. Men vad har våran älskade skola gjort? Jo dom har satt in 5 nattvakter varje natt. Jättebra idé Ola!!!
Så det har varit två halvtråkiga fester där man hela tiden måste passa sig för att lärarna kommer och gömma undan allt drickbart direkt de kommer. Inte så kul.

Men idag blir det antagligen Alsen eller Järpen. Då behöver man inte bry sig om några lärare iallafall. Hoppas på en mycket lyckad kväll!! Dock har vi prov direkt på morgonen imorgon, men det brukar lösa sig ganska bra för min del!!



Singstar i Wärdshuset



Lite party-feeling iallafall!!

Johan Häggberg

Nu har man kommit hem till Wången igen. Eller vi kom hem halv tre inatt, en av de drygaste bussresor jag har gjort iallafall!! Men själva elitloppet var jättekul, och inte minst besöket hos Johan Häggberg. Han log till och med ganska mycket, han var riktigt trevlig helt enkelt. Visade oss måånga snygga hästar också!!


En 7-årig hingst som han ska tävla nu framöver.

RSS 2.0