Norberg

Är för tillfället i Norberg. Har inte så stor möjlighet att blogga härifrån så ni får vänta tills på Måndag för att få reda på mer om min, Elin och Sannas spännade helg!

Monté

Hade nog den mest kaosartade lektionen som går att ha. Denna lektionen var montélicens.
Jag och Elin har dålig koll på det mesta inom trav och det blir inte bättre om man inte får ha någon teorilektion innan man ska rida lopp heller.
Jag och koppen (travhäst) gick omkull i nästan skritt för han hade konstiga vinterskor som inte var bra om det snöade, fick jag höra av Johanna efteråt. Men det var ingen större fara med mig eller hästen som tur var. Vi genomförde i alla fall loppet och nu sitter jag här med olika storlekar på fötterna (höger är dubbelt så stor men har faktiskt normal färg än så länge).

Åre

Hade en grymt bra dag i Åre igår!
Var så skönt att få åka skidor igen och backarna var mycket finare än de brukar vara där. Skolans internet är lite stört så jag kan inte lägga in bilder, men det kommer säkert senare ikväll eller imorgon.

Party

Blev lite party igår. Var inte alls taggad på det först, med det är oftast då det blir som roligast eftersom man inte har några större förväntningar. Denna kväll blev i alla fall kanon!! Trodde inte det fanns så mycket folk här i norrland med det gjorde det!

Idag har jag:

* Haft jour och ridit
* SOVIT
* Tvättat och varit smått bakis
* Tränat!!

Kanske inte min bästa dag men absolut inte den sämsta heller. Trivs ganska bra med tillvaron på Wången nu.
Hamdir har fått en ny polare i stallet! :)

Taggad

Ä
r taggad inför nästa vecka!
* Går av jouren på Måndag
* Skidåkning i Åre på Tisdag
* Krogen (bygget i Åre) på Onsdag
* Hmm, inte lika trevlig skoldag på Torsdag..
* Jag och Sanna tar Elins bil till Norberg på Fredag
* Utgång i Fagersta på Lördag
* Åka till Wången Söndag eftermiddag

Låter som en väääldigt soft planering enligt mig! Måste försöka få in träning av både mig själv och hästen någonstans oxå.

Såg Snabba Cash för några dagar sedan också, men den var inte så mycket at hänga i granen. Joel Kinnaman (Johan Westlund, JW) spelade otroligt bra som tur var!

Balansträning

Longerade Hamdir efter skolan idag. Tänkte att Becca kunde ju sitta på honom under longering så han kunde få lite bättre balans på volt och börja runda sig mer.
Men det blev tvärtom till en början. Direkt jag släppte ut han på volten så stack han iväg och började bocka till han kom på att han inte hade så bra balans och var tvungen att kasta sig in mot mitten för att balansera upp sig själv och Becca.
Visste inte riktigt vad jag skulle göra så stod bara i mitten och skattade för fullt åt dom (väldigt seriöst).
Men han behövde nog mest springa av sig för han blev riktigt fin på slutet!!
Nu blir det till att sova om man ska orka upp och ha jour klockan sex imorgon igen..

Jour o Skola

Kom precis upp från jouren, eller för en kvar sen. Lite stressigt att fixa sig innan skolan men det går!
Ses ikväll efter en mindre rolig dag. Kommer somna på eftermiddagen!!

20:06

Tjenare bloggen!

Anna gjorde ett klockrent videoinlägg på min mobil igår, ska försöka få upp det här någon dag när jag har tid. Alltid kul med gästbloggare, särskilt en så seriös som hon är!  ;)

Sitter på mitt rum och försöker plugga en del men det går ganska trögt. Orkar inte komma ihåg alla gudar i
religionen och alla kungar i historian. Slutar väl med att jag skriver att Shiva (hinduisk gud) är Sveriges kung eller nåt..


Hade med Hamdir på lektionen för Ullis imorse, hon tyckte han såg fin ut och att han nog kommer bli väldigt bra! Det enda negativa enligt mig var att hon tyckte jag skulle longera honom med inspänningar. Tror jag skrotar den idén va (om ni inte förstår varför kan ni ju fråga mig?).

Nästa helg blir det en resa till Norberg med Elin och Sanna, det kommer nog bli galet och kul hoppas jag. Undrar vad dalarna kan bjuda på i krogväg?
Festsugen är jag iaf!!

Slappt

Morgonen började med jour, bästa jourgruppen ever! Vi är bara treor och det mesta går fort och bra.'
Skulle egentligen ha projektarbete sen men läraren var inte här så det blev ledigt istället och eftersom jag inte har någon matte (är klar med den) så är jag ledig nästan hela eftermiddagen. Börjar skolan klockan 15.00 med engelska.
Nu ska jag duscha och sedan sätta mig och plugga lite med google som fungerar som våran lärare..

00.12

Klockan är kvällen och det är dags att sova. Ville bara säga att det är -9 ute nu och är det varmaste på länge den här tiden på dygnet! Så, gonatt och sov gott. Hoppas värmen håller i sig!!

Solsken och värme!!

Hamdir och Björk är broddade med hjälp av varmvatten! Haha, var kanske inte så många som fattade det där, men det är ganska blött på stallgolvet nu! ;)

Har varit väldigt fint väder idag och faktiskt ganska varmt (-10) så red ut en tur i solskenet och det gick kanon, Hamdir lyssnade mycket mer än vad jag väntade mig. Nöjd med grabben!

Ikväll blir det "Revolutionary road" med flickorna i C-huset. Hoppas den inte hackar som alla andra filmer jag fick av Adam...

Äntligen helg!

Har hunnit med ganska mycket idag. Enda lektionen vi hade i skolan var ridning så vi slutade runt tio-tiden, ganska skönt fakriskt! Hann då med att rida min egna lilla pålle, sova en stund, träna duscha innan middagen som bestod av tacos. Kände mig ganska effektiv och detta kompenserade jag med en helkväll i soffan med islandsbrudarna! :)
Men nu tror jag det är dags att sova om jag ska orka upp imorgon igen.

Skolarbete

Det är faktiskt inte lika hemskt som jag trodde att komma upp till norrland igen. Härliga personer, lite skvaller och prat, egen häst med mig och en otroligt fin natur.
Det negativa är -25, fattar inte att det ska behöva vara så kallt här uppe. Har även en "liten" hög med skolarbete, den täcker bara sisådär halva mitt skrivbord (!!) och jag är såå sugen på att pugga.
Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och komma igång.
Vad hände där?

Wången igen

Har nu varit bosatt på Wången i sex timmar och är redan trött på stället. Har fått reda på att vi har tre nya arbeten som ska göras. Varav ett är MEGAstort. Tur är väl då att jag har min underbara häst Hamdir med mig nu. Han kanske kan lysa upp de tristaste dagar och innan man vet vad så är det praktik. Intalar mig i alla fall att det ska känns så!
Tur att alla personer är sig lika och man kan sitta i timmar och bara prata med en del av dom!
Nu blir det sängen, inte nyttigt att gå upp klockan fem på morgonen..

Packar

Nu är det full fart och ändrade planer. Imorgon åker jag upp till Wången och det känns som det kommer bli en låång resa. Brukar vara dåligt väglag där uppe och två hästar i transporten. Det går ju förhoppningsvis bra.
Är nästan frisk!! Känns väldigt skönt efter att ha varit förkyld i två veckor. Nu kan jag äntligen börja träna både mig själv och Hamdir! :D

Mera lov

Nu visar jag det sig att jag ska få mera lov! Ibland är det bra med kallt väder och en långvarig förkylning. Anledningen till att jag få mer tid i Arvika är att det är så kallt ute så vi kan inte köra hästarna. Eller hästarna skulle nog klara sig men det är inte lika kul om man skulle få stopp på bilen i den här kylan.

Jag skulle egentligen tagit tåget upp till Wången men eftersom jag är förkyld så stannar jag hemma tills vädret blir bättre! Åker med familjen och hästarna upp för dom som inte förstod mitt resonemang.

Letar balklänning förfullt och ska till Kristinehamn imorgon och prova en (vad det såg ut som) jättefin klänning. Hoppas den passar och att det problemet löser sig innan jag åker till Östersund.

Kallt

Vet att jag inte är speciellt duktig på att uppdatera men jag har inte gjort så mycket. Är fortfarande sjuk och det är för kallt att vara ute någon längre stund.
Mina planer att få igång Hamdir under lovet har krossats pga kylan. Man kan ju inte rida när det är så kallt. Skulle ju förstöra luftvägarna på honom totalt!
Vi får helt enkelt vänta tills vi kommer upp till det "varma" Östersund. Där finns det ju i alla fall ridhus att gömma sig i.
Det är fint, men alldeles för kallt!!

Sjukling

Ibland känns livet vääldigt jobbigt. Så har det i alla fall känts nu!
Har varit sjuk över nyår och har ingen ork att göra någonting. Festade lite lungt ändå och det kände jag ju igår att det inte var det bästa att göra..
Men red Hamdir för första gången på fem dagar, han var ju bara lite pigg om man säger så. Men skötte sig riktigt bra faktiskt.

RSS 2.0