Bilder

Slänger in några fler bilder från Island! Hade verkligen en jättebra praktik där!!!




Naturen



De flesta hingstarna tar det lugnt på hösten och går skritt-träning.



Jag och Carolina på saluhästvisning. Lärde känna henne när vi båda praktiserade hos Johanna Elgholm förra året, nu jobbar hon hos Siggi Sigg i två månader.

Körkort!!

Ja, då har man ett körkort också då!!!
Behöver väl inte skriva så mycket mer!

Hemma igen!

I Fredags kom jag hem efter en otroligt bra praktik på Island!! I tre veckor har jag befunnit mig på gården Auðsholtshjáleiga hos Gunnar Arnarson och Kristbjörg Eyvindsdóttir.

Har som sagt haft det väldigt bra där och haft mycket att göra, ridit fina hästar, hjälpt till med exporthästar, renoverat stallet osv. Kommer garanterat besöka Island fler gången efter det här.

Skönt ändå att vara hemma i Sverige där det inte blåser storm och inte regnar så mycket, har otroligt fint väder idag! Finns ju även lite träd att gömma sig bakom här, ;)



På flygplatsen, en hingt som åker till Holland!



Inte så bra bild, men det är iallafall Þórdís (dottern) som rider Gaumur som har en bedömmning på 8.69!

Saluhastvisning

Igar var jag pa en saluhastvisning dar de visade upp 41 hastar som var till salu. Otroligt kul och manga fina hastar. Sarskilt den sista, en 4-arig hingst som "bara" kostade 5500 000 islandska kr (ca 325000kr).
Traffade aven lite folk jag kande. Anna och Sanna som praktiserar pa Fet och jag traffade aven Carolina, det var inte igar om man sager sa! Hon ska jobba hos Siggi sigg i tva manader.

Skickade aven ivag 53 hastar med flyget igarmorse. De skulle till Holland och Tyskland, kul at se hur de gör nar de ska skicka ivag dom och hur de far sta i flyget!

Idag sa har vi jobbat hela förmiddagen med att flytta runt massa flockar. Aven slappt ut hingstarna pa lite semster. Sa nu gar det 6 förstaklasshingstar utanför mitt fönster!!!

Ledig

Första dagen jag är ledig sen jag kom hit! En underbar dag här faktiskt. Solen skiner och det blåser nästan ingenting!! Vilket är ganska så ovanligat här på Island.

Är helt ensam här i huset idag eftersom de andra sov inne i Reykjavik. Endast sonen som bodde här inatt men han jobbar i stallet nu. De håller på att tömma alla boxarna eftersom stallet ska tvättas ordentligt nästa vecka. Endast hingstarna som får bo inne denna veckan som kommer, de andra har vi slängt ut!

Funderar på om jag ska ta och gå ut en tur med den överenergiska lilla hunden som håller mig sällskap, vore nog skönt att få lite frisk luft!



Den lilla överenergiska hunden

Snöstorm!!

Idag så har jag varit inne i Reykjavik hela dagen och hjälp till att veterinärbesiktiga 5 hästar och visat upp 30 hästar för två olika veterinärer så de kunde fylla i passen. Dessa hästar reser med flyg på Lördag morgon!

Har inte hänt så mycket ovanligt här men imorgon så är jag vääldigt glad att de har ridhus här eftersom det ska bli snöstorm med vind över 30m/s. Jag måste nog skaffa mig en livlina då!!



Island

Nu sitter jag i mitt "lilla" hus på Island! Har det faktiskt ganska bra har förutom att jag inte kan skriva pa ren svenska som ni kanske marker?! och jag har ingen mottagning pa mobilen.....

Har ridit 2 hastar idag och alla ar trevliga! Tror jag kommer fa tre bra veckor har pa Island! Lite kallt bara, vi har redan flera cm med snö, men jag tror jag överlever. Ar otroligt glad att jag ramlade över en dator det första jag gjorde iallafall!

Ni far höra mer imorgon skulle jag tro, men ni far vanta med bilder tills jag kommer hem!

Äntligen 18!

Som sagt så är jag 18 år nu! Fyllde år igår och det firades med en kväll/natt på Tiki, behöver väl knappast säga att det var superkul!!

Klockan sex imorgon så rullar bilen mot Norge och flyget till Island, om jag överlever flygresan så kanske ni hör något från mig imorgon kväll. Om jag lyckas få tag i en dator vill säga!
Kommer säkert finnas mycket intressant att skriva om nu i några veckor!!


Äntligen hemma

Japp, kom till Mora tio i sex igår efter att ha åkt buss i 5 ½ timme, inte så trevlig resa..
Intog förarsätet i våran Kia och körde till pizzerian i Malung. Så gott med mat efter att ha levt på godis hela dagen!
Sen så körde jag hela vägen hem och landade i soffan framför "olskyldigt dömd".

Imorse hade jag min första sovmorgon på sen skolan började, gissa om jag behövde det!
Lite prat med mamma, äggsmörgås och livet var på topp igen!
Åkte till carro, kul att träffa henne!!
Sen så blev det ner till banken och vet ni vad? jag fick två biobiljetter i födelsedagspresent av dom. Så snälla!!
Nu sitter jag och väntar på sandra som ska komma hit!

Imorgon blir det nog "förkalas" och Bob Hund för hela slanten!



RSS 2.0